Achtbanen

Indiana Jones

De Indiana Jones werd geopend in 1991 op 30 juli. Dit maakt het één van de jongste attracties van het park, omdat het park zelf uit 1990 dateert. De officiële benaming luidt “Indiana Jones et le Temple du Péril”, maar Indiana Jones is een stuk sneller en gemakkelijker uit te spreken. De achtbaan is de langste van heel Disney en al zijn parken. Tevens was het de eerste achtbaan ter wereld met een inversie, oftewel een moment dat je over de kop gaat. Bij deze achtbaan is dat een looping. Zoals de naam al doet vermoeden, is de attractie gebaseerd op de films van Indiana Jones. Als bezoeker neem je plaats in een op hol geslagen mijnkarretje. Eerst wordt je omhoog getakeld, waarna je een parcours van 600 meter aflegt en allerlei bochten en afdalingen trotseert. Na verloop van tijd werd besloten de achtbaan het parcours achterstevoren af te laten leggen, dus al achteruit rijdend. Dit viel niet goed in de smaak bij de bezoekers, dus vandaag de dag rijdt hij gewoon weer vooruit.

 

Space Mountain Mission 2

De tweede versie van de Space Mountain is een overdekte, stalen achtbaan. In deze thrill ride wordt je weggeschoten door een soort superkanon. Je voelt duidelijk dat de G-krachten aan het werk zijn, terwijl jij je een weg baant tussen de zwarte gaten en de meteorieten. De attractie is fantastisch aangekleed en ook hier staat het heelal centraal, wat wel aan de naam af te lezen is. Ben jij er klaar voor om naar de ruimte te vertrekken? Wees gewaarschuwd: je gaat wel over de kop! Waar en wanneer? Dat verklappen we niet.

 

Big Thunder Mountain Railroad

Heb jij jezelf altijd al eens in de mijnen willen wanen? Last van goudkoorts? Dan is de mijntreinachtbaan de Big Thunder Mountain Railroad echt wat voor jou. Vroeger was dit een echt treintje in het dorpje Tumbleweed, dat volgens in- en omwonenden vervloekt zou zijn door de berg genaamd de Big Thunder Mountain. Vandaar de naam. Hou je vast, want een rit vol spanning en sensatie zal je te wachten staan!

 

Rock ‘n’ Roller Coaster

Stap aan boord van één van de vijf treinen die aangedreven wordt door lineaire inductiemotoren. Je belandt rechtstreeks in een videoclip als je in het karretje stapt. Het centrale thema is namelijk de gitaar. De achtbaan is deels overdekt en je zult hem meteen herkennen door het instrument!

 

Crush’s Coaster

Niet vies van een beetje ronddraaien? In 2007 werd deze achtbaan, die gebaseerd is op het verhaal van Finding Nemo, geopend. De karretjes hebben de vorm van een schildpad en nemen je mee op reis in het water. Duik jij de oceaan in?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *