Dagplanning

Er zijn twee parken in Disneyland Paris, maar welke bezoek je als je maar één dag de tijd hebt? Dit is geheel naar eigen keuze; ze zijn allebei de moeite waard. In dit artikel lees je hoe de dagplanning eruit ziet als je zou kiezen voor een dag in het Walt Disney Studio’s Park. Zo kun je het maximale uit je dag halen! Hou er in het hoogseizoen wel rekening mee dat de wachttijden langer uit kunnen vallen. Disneyland heeft hier al een erg vernuftig systeem op bedacht, waar we je nu eerst meer over zullen vertellen.

 

Fastpass Systeem

Wanneer je Disneyland Paris wenst te bezoeken in één dag, raden we je sterk aan om gebruik te maken van het fastpass systeem. Hoe werkt het? Je gaat naar een attractie met je fastpass pasje op de aangegeven tijd en gaat in de speciale rij staan. Deze is vaak korter en scheelt je erg veel in tijd. Het is een gratis beschikbaar gestelde snelpas binnen beide parken, ingevoerd in 1999. Vooral de drukke attracties worden hierdoor een stuk toegankelijker. Er worden een aantal plaatsen “gereserveerd” voor de mensen die een fastpass pasje hebben, die je bij je normale entreekaart kunt halen. Ook zijn ze te verkrijgen in machines die je door het hele park kunt vinden. Op het kaartje staat een periode vermeld waarop het pasje gebruikt kan worden. Let wel op: voor elke periode is een andere fastpass nodig. Je kunt één pasje dus niet voor alle attracties tegelijk gebruiken. Pas als de periode van de fastpass die je hebt gebruikt verlopen, is de volgende pas weer verkrijgbaar. Deze pasjes kunnen snel uitverkocht zijn, dus ook dit is iets om rekening mee te houden.

 

Walt Disney Studio’s Park

Ervan uitgaande dat je om 8.00 uur ’s morgens aanwezig bent in het park (als je het doet, doe het dan ook meteen goed) kun je meteen Peter Pan’s Flight bezoeken. Deze bevindt zich in de wijk Fantasyland. Om 8.30u gaan we verder naar Buzz Lightyear Laserblas, waar een fastpass beschikbaar voor wordt gesteld. Deze attractie bevindt zich in Discoveryland, waar je gegarandeerd veel zult ontdekken! Hier blijf je een half uur, waarna de reis vervolgt naar de Space Mountain en naar de Orbitron! Om 10.00 uur is het tijd voor de carrousel van Lancelot en voor Dombo. Geen kleintjes? Dan kun je deze tijd gebruiken om even lekker een koffie of thee te nuttigen. De reis vervolgt in Fantasyland, waar we zelf zullen rondzwieren in de theekopjes. Geen fan van ronddraaien? Dan kun je meteen door naar Blanche Neige et les Sept Nains, oftewel Sneeuwwitje en de zeven dwergen! Tijdloos en fabuleus. Hierna is het tijd voor Pinoccio, It’s A Small World en de Space Mountain voor degene die niet bang zijn voor wat spanning en sensatie! Ondertussen is het middag geworden en kun je ergens een lunch of je eigen gesmeerde boterhammetjes opeten (om tijd te besparen). De dag zal verder nog de attracties Big Thunder Mountain, Once Upon a Dream (parade) en een bezoekje aan het kasteel in kunnen houden. Vergeet je Adventure Land ook niet? Aan de hand van deze dagplanning benieuwd geworden naar wat het andere park je allemaal te bieden heeft? Kies dan voor een meerdaags tripje naar dit sprookjesland en ontdek alle schatten die het park rijk is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *