Geld besparen

Een gemiddeld bezoekje aan Disneyland Paris kost je 68 euro voor één dag en 126 euro voor twee dagen. Hier zit dan je hotel nog niet bij inbegrepen, dus het hele tripje kan behoorlijk in kosten oplopen. Wij begrijpen dat je koste wat kost naar Disney wil en met deze reden zetten we in dit artikel alle tips op een rijtje waardoor jij toch nog wat kunt besparen op je sprookje.

 

Tickets Online

Als je je tickets online koopt in plaats van ter plekke aan de kassa, scheelt dit je maar liefst 15 euro. Let wel op: de enige manier hoe je dit voordeel kunt behalen, is door je kaartjes minimaal 10 dagen van te voren te bestellen en af te nemen. Het kaartje kun je gewoon thuis printen, zodat je in Parijs meteen naar de ingang kunt spurten en niet in de rij hoeft te staan. Het scannen van de barcode is alles wat nog moet gebeuren en je bent voor je het weet zo vrij als een vogel in het park. Vergeet je je fastpass tickets niet?

 

Hotels

Om optimaal van Disneyland Paris te kunnen genieten, verblijf je er natuurlijk langer dan één dag. Het is erg verleidelijk om een hotel binnen het park te nemen, lekker dichtbij. Als jij kunt profiteren van een kortingscode, is het misschien nog redelijk te doen om een overnachting op locatie te boeken. Deze hotels kosten echter wel behoorlijk wat. Bovendien is afstand relatief, want het park is gigantisch. Het ligt er dus maar net aan aan welke kant jij je bevindt. Een betere (goedkopere) optie is daarom het boeken van een hotel net buiten het park. Je kunt dan gebruik maken van het openbaar vervoer en zo sta je vaak binnen een kwartier op de gewenste locatie op het terrein binnen het park.

 

Organisatie

Een goede voorbereiding is het halve werk, door je uitstapje van te voren goed uit te stippelen. Vroeg vertrekken is een verleidelijke optie, waardoor je tijd en dus geld bespaart. Niets is minder waar, aangezien een bizar vroeg vertrek een mens behoorlijk uit kan putten. Het beste vertrek je daarom half de ochtend, zodat je ook niet meer in de file komt te staan. Na het inchecken kun je rustig aan de boel verkennen, zodat de hele avond nog van jou is en je de volgende dag als een normaal mens kunt functioneren. Zoek van te voren uit welke attracties je zeker wilt bezoeken; op deze manier kom je niets tekort. In de week is het stukken beter te doen dan in het weekend, dus kun je alles op je gemakje doen.

 

 

Eten

Eén van de manieren waarop Disneyland Paris zoveel geld in het laatje krijgt, is door de verkoop van souvenirs en bovendien door de vele eettentjes. Het eten is over het algemeen duur en kwalitatief niet geweldig. Zelf je broodjes smeren bespaart je dus een hoop geld en honger! Uit eten gaan kan beter op je gemakje in een echt restaurant en door souvenirs te laten liggen, bespaar je weer een aantal euro’s.

 

Abonnementen

Voor de ware Disney fans onder ons die vaker dan eens in de zoveel jaar wensen te genieten van al het moois dat Disney te bieden heeft, zijn er de jaartickets. Met een kleine bijdrage kun je je dagticket hiervoor omruilen. Zo kun je het hele jaar door en wordt terugkomen nog leuker! En onthoud: als je écht geld wil besparen, dan kun je beter helemaal niet gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *