Halloween

De naam Halloween stamt af van All Hallows Eve. Halloween is Allerheiligenavond en vindt plaats op van 31 oktober op 1 november. Kinderen verkleden zich en als het donker wordt, bellen ze aan bij huizen in de buurt waar ze degene die open doet laten kiezen voor “trick or treat”, wat iets betekent als “geef me wat lekkers of je zult ervoor boeten”. De meeste mensen geven de kinderen dan ook snoep. Halloween vindt zijn oorsprong bij de Kelten, die het oogstjaar vierden op deze datum. Zij geloofden dat de geesten van de doden terug zouden komen om bezit te nemen van al het leven. Om deze reden trokken de dorpelingen vreemde kleren aan om zich onherkenbaar te maken; zo zouden de geesten worden afgeschrikt. Ook werd er veel herrie gemaakt om dit voor elkaar te krijgen. Om deze reden heeft Halloween vaak een eng tintje. Halloween is een feestdag die voornamelijk in Engeland, Ierland, Canada en Amerika gevierd wordt, maar ook in Disneyland Paris wordt Halloween uitgebreid gevierd in de hele maand oktober. Pompoenen die griezelig giechelen, geesten die janken en rondspokende en rammelende geraamtes. Het hele park staat in het teken van Disney Halloween. Het park is sprookjesachtig versierd en de attracties hebben een beduchte metamorfose gekregen, speciaal voor deze tijd van het jaar. Ook worden er speciale shows en parades georganiseerd. In dit artikel lees je precies wat er rond Halloween allemaal te doen is in het park. Zorg dat je erbij bent!

 

Halloween Party

Familie en vrienden, opgelet. Op Allerheiligennacht barst het feest los op een uniek griezelige manier. De engste nacht van het jaar, durf jij erbij te zijn? Zo ja, zorg dan dat je in het bezit bent van de speciale entreekaarten zodat je mee kunt feesten en je jezelf kunt laten verrassen door alle verassingen die Disneyland voor je in petto heeft. Kom je verkleed in je meest angstaanjagende kostuum en laat jij de mensen geen keuze tussen trick of treat? Kinderen en ouders laten zich betoveren door Disney met Halloween. Gillen gegarandeerd, samen met je favoriete Disney figuren.

 

Mickey’s Not So Scary Halloween Party

Wij begrijpen dat de allerkleinsten de hele enge dingen misschien nog niet zo goed aandurven. Voor deze gezinnen is er Mickey’s Not So Scary Halloween Party, oftewel een feestje dat niet zo heel erg eng is. Dit spektakel vindt plaats op meerdere dagen en wordt gekenmerkt door vuurspuwers, Mickey Mouse en acrobaten. Komt dat zien!

 

Terrorific Night in de Walt Disney Studio’s

Griezelige sferen in de Walt Disney Studio’s tijdens de Terrorific Nights. Om hier naartoe te mogen, moet je wel 12 jaar of ouder zijn. Het begint namelijk pas om 20.30u en duurt tot na middernacht! Ben jij het meisje of de jongen die stoer genoeg is om dit spannende avontuur aan te gaan?

 

Prijzen

Halloween in Disney wordt nu wel angstaanjagend aantrekkelijk met de griezelig hoge kortingen die ze geven! Tot wel 30% goedkoper uit, als je je arrangement voor Halloween vastlegt. Het verblijf is zo goedkoop omdat onze herfstvakantie net op een andere tijd valt dan die van de Fransen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *