Twee dagen planning

Je doet er goed aan als je langer dan één dag in het grootste entertainment resort van Europa blijft. Er zijn zoveel verschillende soorten accommodaties te vinden in en rondom Disney, voor welke kies jij? Als je eenmaal gekozen hebt, is het tijd om je dagplanning te maken of beter gezegd: jouw twee dagplanningen. Met twee dagen om te genieten van al het moois dat Disney je te bieden heeft, is er genoeg te ontdekken. Attracties, parades en shows zijn er volop. In dit artikel volgt een overzichtelijk stappenplan gemaakt voor jouw Disney avontuur, want een goede voorbereiding is het halve werk. Het meeste uit je boeking halen, start hier.

 

Dag één

We beginnen vandaag in Disneyland Park, waar de openingsshow wordt gegeven in Studio 1. The Tower of Terror volgt, waar je meteen je hartslag zal verhogen voor de rest van de dag. In Studio 3 wordt “Animagique” opgevoerd, waarna je jouw favoriete Disney figuren kunt ontmoeten! Ga je naar CineMagique of naar Toy Story? Het kan ook allebei! Hierna is het tijd om even te lunchen en bij te komen. Zoveel indrukken blijven niet ongeroerd! Een Cars liefhebber? Dan kun je langs de parade route naar Studio 2 op weg naar een kennismaking met jouw Cars helden. In Backlot kun je om 15.30u ’s middags naar actiemotoren kijken en naar Armageddon. Krijg je al honger? Nog even snel naar de Art of Disney Animation in Toon Studio’s! Hier kun je ook een ritje maken op een vliegend tapijt. Aan het einde van de dag kun je nog een babbeltje maken met Stitch en souvenirtjes kopen.

 

Dag twee

We beginnen de tweede dag van ons sprookjesachtige avontuur in Discoveryland, waar we kennis maken met Buzz Lightyear. Vanzelfsprekend is hier nog meer te ontdekken, dus kijk lekker rond. We vervolgen onze reis naar Fantasyland, waar het tijd is om Peter Pan’s Flight te bezoeken. Ondertussen goed klaargestoomd voor wat actie? Dan is nu de Space Mountain aan de beurt. Zo vroeg op de dag zul je waarschijnlijk door kunnen lopen. Nog geen genoeg gehad? Stap dan ook meteen in de Orbitron! Heb je kleintjes? Dan kun je die meenemen naar Lancelot, Dombo en de altijd succesvolle theekopjes om daarna zelf een kopje thee (of koffie) te nuttigen. We vervolgen de dag in sprookjesland en gaan een kijkje nemen bij Pinoccio en Sneeuwwitje. In Adventure land bezoek je nog het avontuur van Indiana Jones en waan je je bosbewoner samen met Tarzan. Uitgeslingerd? Dan is het tijd om huiswaarts te keren. Aan het eind van de dag toch nog energie over? Dan is de Space Mountain dé perfecte afsluiter voor jouw tweedaagse trip.

 

Algemene tips

Iets om rekening mee te houden tijdens de planning van je dagen is het feit met welk gezelschap je het park bezoekt. Ben je met kleine kinderen? Dan zal de planning afhankelijk zijn van pauzes om dutjes te doen, bijvoorbeeld. Al die indrukken zullen ze behoorlijk uitputten. Ook de periode van de boeking kan veel verschil maken. In het hoogseizoen zul je minder snel door kunnen lopen bij de attracties dan in het laagseizoen. Zeker weten dat dit alles je niet zal belemmeren? Dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen nog een derde dag bij te boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *